Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/single.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/single.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/header.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/header.php on line 4
Hvordan skrive Bryllupstale

Home » Bryllup »

Hvordan skrive Bryllupstale

 

Bryllupstaler hører med til et bryllup, og foreldre, slekt og venner får da en gyllen anledning til å hylle brudeparet.

Brudgommens tale er regnet som hovedtalen i bryllupet, og mange strir med å få den slik de ønsker. De færreste har holdt tale tidligere, og dette blir for dem en skikkelig ilddåp. De senere årene har det også blitt vanlig at bruden også taler, men vel så ofte velger hun å bruke en bryllupssang i stedet.

Det å tale i forsamlinger er skremmende for de fleste, men har du en god bryllupstale vil nervøsiteten synke mange hakk. Sidsel fra 1001 Sang har vært taleskribent i mange år, og hun sier: Hvorfor ikke gjøre slik som mange høytstående personer gjør – få hjelp til å skrive talen?

Da gir du informasjon til skribenten som syr talen din sammen og får fram poengene. Du er trygg på at alle viktige momenter tas med og at alt unødvendig blir luket bort, og din oppgave blir da å bearbeide talen slik at den passer deg 100 prosent!

For deg som vil skrive din bryllupstale selv, har Sidsel følgende råd:

Kjøp en samlepakke med ferdige bryllupstaler i en nettbutikk. Hos 1001 Sang koster en slik samlepakke pr. feb. 2009 ca kr 195.Der kan du finne inspirasjon og mange formuleringer du kanskje kan bruke. En oversikt over alle nettbutikker som selger bryllupstaler finner du på Sanger og taler.

1 Bryllupstaler bør være korte

Din oppgave er å tegne et bilde av brud eller brudgom slik som du ser ham/henne. Trekk fram noen få, men viktige egenskaper og belys dem gjerne med litt humor. En bryllupstale kan være på ca 800 ord (mellom 600 og 1200 ord) – dvs ca 1 – 1 ½ A4 side med ganske mange avsnitt.

2 Bryllupstaler kan ha forskjellig utforming

Dikt
En bryllupstale som går på rim, kan du lese opp. Sidsel har god erfaring med bryllupstaler på rim, og vet at de blir godt mottatt.

Eventyr/fortelling
En bryllupstale som er utformet som en fortelling, kan bli et velkomment avbrekk i et bryllup. Fortellingen kan ha med mange eller få elementer fra eventyr.

Bryllupstaler som holdes av to personer
Noen ganger velger mor og far å holde talen sammen. Dette skaper variasjon, og gjør at talen kan være litt lenger enn når én person holder den.

Vanlig bryllupstale
Det beste er å ha med litt humor, men er du til vanlig en seriøs person, vil en tale som vekker til ettertanke være å anbefale.

Bryllupssang
Det er fullt mulig å bruke en sang i stedet for en tale. Sidsel fra 1001 Sang har erfart at en sang kan være en fullgod erstatning for en tale. Det er mye festligere å synge en sang enn å høre på en stotrende taler, og bruker du en sang, slipper du å grue deg til talen både før og i selve bryllupet.

3 Bruk gjerne sitater
Et sitat eller et ordtak kan understreke ditt poeng. Mange synes at de ved bruk at sitater får sagt ting på en fyndig måte med få ord. Mange sitater er morsomme, og kan bidra til å gjøre talen variert og humoristisk.

Du finner mange ordtak og sitater på Ordtak.no.

Sanger og taler får du en mer utfyllende veiledning i å bruke sitater i bryllupstaler.

4 Innhold i bryllupstaler

1001 Sang og på Sanger og taler finner du mye informasjon og mange gode lenker som vil være til hjelp når du skal skrive talen.

 
 
 

0 Comments

You can be the first one to leave a comment.

 
 

Leave a Comment

 

You must be logged in to post a comment.

 
 
 

Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/footer.php on line 4

Warning: Illegal string offset 'id' in /home1/nyfsmith/public_html/wp-content/themes/telegraph_v1.1/footer.php on line 4