Kategorier
Sparing

Billig Forbrukslån

Når du skal ta opp et lån er det viktig at du tar opp et lån som du faktisk har råd til. Ta opp lån som du har råd til slik at du kan bruke pengene med god samvittighet. Det er viktig å vite og det er viktig å ha full kontroll over alt som kommer inn og alt som kommer ut av din konto. Når du trenger penger kan du få det til, men når du ikke har penger eller når du ikke får penger til å dekke dine største kostnader kan det fort bli et problem. Om du trenger penger eller om du ikke trenger penger kommer an på dine behov.

Når du først tar opp lån er det vanlig at du får penger. Av disse pengene må du betale rente. Når renten er betalt er det ikke så mye annet å gjøre. Pass på at du gjør det som skal gjøres på best mulig måte. Renter er en typisk kostnad med mål, men deretter kommer det andre aspekter som vi ser på her.

Løpetid

Løpetid har ikke noe med dyrelivet å gjøre men heller noe med hvor mye det tar før lånet er nedbetalt. Løpetiden setter man ofte selv. Noen banker liker ikke veldig lang løpetid, så de ønsker at man betaler ned innen en hvis tid, som 3-5 år. Løpetiden settes i kontrakten med banken og kostnaden du betaler hver måned avhenger av hvor lang tid du betaler ned lånet.

Kredittramme

Kredittrammen er hvor mye du har fått til å låne. Forbrukslån betaler ut hele kredittrammen minus forskjellige gebyrer, mens andre type lån tillater at man kun bruker etter behov og betaler rente på det beløpet man bruker. Kredittrammen blir da det man maks kan bruke.

Termingebyr

Du betaler på lånet etter avtale med banken. Lån kan betales på forskjellige måter. Enten så betaler man månedlig, kvartalsvis eller annet. Den vanligste måten å betale for et billig forbrukslån er å betale hver eneste måned. Går man glipp av en måned kommer det en purring veldig raskt og man må betale 2 mnd på en gang. Når du betaler denne månedlige summen til banken er det mange banker som også legger på et gebyr fordi du har betalt penger. Altså et månedlig måneds gebyr. Da får banken inn mer penger uten at det nødvendigvis er et stort behov eller god grunn for dette gebyret.