Kategorier
Sparing

Miljømerket strøm

Solcelle

Har du ikke en foss i hagen kan det være andre gode måter du selv kan produsere billig strøm på selv. Du kan kjøpe solcellepaneler å putte på taket. Dette ser man ofte på hytter inne på fjellet som ikke har innlagt strøm eller på hus som ligger såpass til at det blir noe effekt ut av det.

Solceller krever en viss vinkel mot sola og at sola gir en viss effekt. Det er ikke godt nok vær i Norge til at man kan kun bruke solcellepaneler som sin strømkilde. Derfor må man huske på å bytte strømleverandør slik at man har den billigste strømmen på markedet samtidig som man har litt ekstra strøm fra taket for å spe på strømforbruket når det trengs.

Norge er et flott sted å bo med masse fornybar og fin energi. Lag selv eller ta i bruk strømmen. Den er grønn.

Grønn strøm

Når du finner en leverandør av strøm tilbyr flere og flere leverandører miljømerket strøm. Dette gir det som bruker og kjøper av strøm en mulighet til å ta et bevisst valg om ditt strømforbruk. Strøm er såpass internasjonalt at selv om vi i Norge kun produserer grønn strøm så selges det ikke kun grønn strøm i Norge. Norge som land kjøper og selger strøm. Dette fordi strøm er ferskvare kan ikke strømmen lagres når man har overskudd av strøm.

Strømnettet er derfor koblet med Europa og har Norge for mye strøm sendes det ut av landet. Har Norge litt lite strøm i deler av landet kjøper man det inn fra utlandet. Dette med utenlands kjøpt strøm gjør at man får strøm i Norge fra produsenter som lager strøm fra andre kilder enn vann.